Košarica
0.00€

10 zanimivosti o polžji slini

10 ZANIMIVIH DEJSTEV O POLŽJI SLINI!

1. Polžja slina (ali njeno kozmetično ime, polžji filtrat) je napolnjena s hranili, kot so hialuronska kislina, glikoproteini, proteoglikani ter protimikrobni in bakreni peptidi, vsi pa se pogosto uporabljajo v kozmetičnih izdelkih in dokazano blagodejno delujejo na kožo. Ti elementi pomagajo zaščititi polžjo kožo pred poškodbami, okužbami, suhostjo in UV žarki.

Iz tega lahko povzamemo, da imajo kozmetični pripravki z visokimi vrednostmi polžje sline (vsebujejo več kot 40% polžje sline) izjemne učinke na obnovo in nego kože pri ljudeh.

2. Polžja slina vsebuje 91-98% vode. Slino je potrebno večkrat filtrirati, da povečamo njeno koncentracijo in zagotovimo njeno čistost. Vsi izdelki iz polžje sline niso izdelani iz čiste in kvalitetne sline. Kar je izredno pomembno pri ohranjanju čistosti kože.

3. Polžja slina se pridobiva iz gojenih polžev, se pravi vrtnih polžev, na posebnih za to pripravljenih polžjih kmetijstvih širom sveta. Nekatera kmetijstva skrbno gojijo polže za pridobivanje sline v kozmetične namene. Tako je tudi pri našem dobavitelju, kjer pridobivanje poteka na popolnoma ekološki način in ima družinsko tradicijo. V pripravi od začetka do konca sodeluje cela družina.

4. Polžji mucin je najbolj znan po lastnostih proti staranju. Pomaga spodbuditi tvorbo kolagena in elastina, zaščititi kožo pred prostimi radikali, pomiriti kožo, obnoviti poškodovana tkiva in obnoviti hidracijo. Uporablja se lahko za zdravljenje suhe kože, gub in strij, aken in rozaceje, starostnih peg, opeklin, brazgotin in celo ravnih bradavic.

5. Filtrirana polžja slina se zato uporablja v kozmetičnih izdelkih, kot so serumi, maske za obraz, vlažilna sredstva, geli in kreme. Večina jih ima nevtralen videz, vonj in teksturo. Nimajo izumetničenega parfumiranega vonja.

6. Polži so tako precej priljubljeni v kozmetičnih tretmajih v državah, kjer imajo posebno mesto, kot sta Japonska in Koreja. Med obravnavo stranke v kozmetičnem salonu se živi polži položijo na strankin obraz in se pustijo, da drsijo okrog.

7. Prav tako se ne priporoča nobena naprava za nanašanje polžev. Polži, ki se uporabljajo v spa centrih ali v kozmetičnih izdelkih se profesionalno gojijo, polž pa je profesionalno očiščen, medtem, ko tisti na vašem dvorišču niso.

8. Uporaba polžje sline za lepoto sega že v staro Grčijo, kjer je znani zdravnik Hipokrat predpisoval zdrobljene polže in kislo mleko za zdravljenje vnetja. Uporaba krem iz polžje sline se je začela pred kratkim, ko so čilski kmetje, ki so gojili polže za francoski trg (v prehrambne namene), opazili, da je njihova koža vidno bolj gladka, kot pred tem.

9. Iz popolnoma naravne in skrbno pridobljene polžje sline (prijazen in naraven način) se izdelujejo najkvalitetnejši izdelki za nego kože iz filtrirane polžje sline. Takšni izdelki imajo certifikat ekološkega pridobivanja kvalitete in izražajo sobivanje z naravo. Znamka Bio Polž je ena izmed njih. Izdelki BIOPOLŽ, o katerih si lahko več preberete na  https://biopolz.si vas bodo očarali s svojo neškodljivostjo, naravnostjo in vrhunsko kvaliteto. Vaša koža jim bo hvaležna.

10. Prav tako vam svetujemo, da vsak izdelek iz polžje sline najprej uporabljate vsaj dva tedna, če želite izkoristiti vse njegove prednosti in si zagotoviti maksimalen učinek.

Obiščite nas na https://biopolz.si in si oglejte našo ponudbo.

Ekipa Bio Polž

biopolz
Nazaj
10 zanimivosti o polžji slini
Naprej
Bum t.i *polžjega kmetijstva* v Evropi