Košarica
0.00€
Akcija!

Krema za telo Bio Polž 75% 200 ml

28.99

Krema za telo Bio Polž 75 % 200 ml s polžjo sluzjo je naravno bogata z glikolno kislino, alantoinom, kolagenom, elastinom in beljakovinami. Je prva krema za telo v Sloveniji s tako velikim deležem koncentriranega izvlečka polžje sline, to je kar 75%. To je naravni recept sestave hranil za dobro počutje vaše kože celotnega telesa. Hranilna emulzija, ki temelji na polžji slini. Krema, ki pomaga izboljšati elastičnost kože in kožni tonus zaradi aktivnih sestavin, ki jih vsebuje formulacija kot je v tem primeru:

Snail slime – polžja slina (hranjenje),
Active Water Snail Burr – aktivna polžja voda (elastičnost) ,
hialuronska kislina (povečanje volumna),
kofein (lipolizem in odvajanje odvečne vode iz kože),
rastlinski glicerin (vlažilni učinek na kožo),
organsko olje Jojobe (antimikrobno, čistilno),
ekstrakt organskega ognjiča (ponovna obnova odmrle kože) in organsko arganovo olje ( kot naravni antioksidant).

Z uporabo prave količine teh sestavin le te sestavine delujejo na enakomerno in gladko kožo, predvsem pa pomagajo preprečiti nastajanje strij, zaradi česar je koža kompaktna in elastična, prav tako dajejo prednost odstranitvi odvečnih tekočin iz kože.

Opis

Krema za telo Bio Polž 75 % 200 ml s polžjo sluzjo je naravno bogata z glikolno kislino, alantoinom, kolagenom, elastinom in beljakovinami. Je prva krema za telo v Sloveniji s tako velikim deležem koncentriranega izvlečka polžje sline, to je kar 75%. To je naravni recept sestave hranil za dobro počutje vaše kože celotnega telesa. Hranilna emulzija, ki temelji na polžji slini. Krema, ki pomaga izboljšati elastičnost kože in kožni tonus zaradi aktivnih sestavin, ki jih vsebuje formulacija kot je v tem primeru:
Snail slime – polžja slina (hranjenje),
Active Water Snail Burr – aktivna polžja voda (elastičnost) ,
Hialuronska kislina (povečanje volumna),
Kofein (lipolizem in odvajanje odvečne vode iz kože),
Rastlinski glicerin (vlažilni učinek na kožo),
Organsko olje Jojobe (antimikrobno, čistilno),
ekstrakt organskega ognjiča (ponovna obnova odmrle kože) in organsko arganovo olje ( kot naravni antioksidant).

Z uporabo prave količine teh sestavin le te sestavine delujejo na enakomerno in gladko kožo, predvsem pa pomagajo preprečiti nastajanje strij, zaradi česar je koža kompaktna in elastična, prav tako dajejo prednost odstranitvi odvečnih tekočin iz kože.

Sestavine kreme: Snail Secretion Filtrate Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate, Propanediol, Snail Secretion Filtrate, Glycerin, Cetearyl Glucoside, Simmondsia Chinensis Oil (*), Argania Spinosa Oil (*), Calendula Officinalis Flower Extract (*), Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Caffeine, Olea Europaea Oil (**), Lecithin, Aqua, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Parfum, Xanthan Gum, Capryloyl Glycerin/Se- bacic Acid Copolymer, Diheptyl Succinate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Potassium Sorbate.

Uporaba kreme:

  • proti aknasti koži, mozoljem,
  • za mehčanje brazgotin, gladitev že nastalih gub,
  • proti nastanku novih gub,
  • za regeneracijo poškodovane kože,
  • proti izsuševanju vaše kože, za manjše odrgnine ali opekline,
  • proti strijam – posebej primerno za nosečnice,
  • proti celulitu,
  • za mehčanje, vlaženje in večanje elastičnosti vaše kože.

Opis sestavin kreme:
Filtrirana polžja sluz – hranljiva, hidratantna, elastična, antioksidantna.
Ta vrsta povzroči nekakšno sluznico, ki jo sestavljajo različne snovi kot so alantoin, glikolna kislina, elastin kolagen in drugi vitamini, beljakovine in peptidi. Znanstveniki so se spraševali, ali bi te druge zaščitne in obnovitvene snovi, ki pokrivajo telo polža, lahko uporabili za njihovo potencialo tudi pri zdravljenju kože. Seveda.
Alantoin: to je snov, ki stimulira obnavljanje tkiv, spodbuja promet obeh konic in daje prednost širjenju keratinocitov tako, da zamenja mrtve kožne celice z novimi.
Elastin: beljakovina, zaradi katere je koža elastična.
Kolagen: bistvena sestavina kože, ki deluje kot hidratantna in vlažilna sestavina. Deluje kot tonik. Zaradi svojih elastičnih lastnosti naredi kožo eleastično in mehko.
Glikolna kislina: omogoča obnavljanje površinskega sloja kože in jo neposredno stimulira.
Gre za oblikovanje kolagena v koži, zaradi česar je koža sijoča in svetlejša.
Vitamini, esencialne aminokisline in drugi proteini: oni
spodbujajo periferno vaskularizacijo in “oksigenirajo kožo”, kar zagotavlja hranilno vrednost in kožo
hidrira. Poleg tega so sedanji vitamini odlični antioksidanti.
Aktivna polžja voda – antioksidant, hranljiva, hidratizirajoča, elastizirajoča;
To je nova formula, ki izhaja iz encimatske hidrosite polževe sluzi v vodnem okolju. Ta tehnologija temelji na uporabi serije encimskih zaporednih biotehnoloških procesov, ki omogočajo razbijanje substratov na specifičen način s ciljnimi molekularnimi kosmi. Rezultat je povečanje antioksidativne moči in izboljšana absorpcija aktivnega principa v koži.
Ducatojevo oljčno olje – zmehčajoče, zaščitno, proti gubam;
To je sestavina, ki pomaga pri podpori biotske raznovrstnosti, ki jo razumemo kot dejavnost ohranjanja agroindustrije te sorte, ki so povezane z značilnim ozemljem po njihovem izumrtju, kar je običajno posledica množičnega prakse industrijskih procesov, ki so potrebni za zelo zahtevane izdelke na stroške biotske raznovrstnosti. Ducato daje prednost ponovni obdelavi teh bolj ekoloških sestavin. Gojenje oljk v Emiliji-Romagni sega v davno obdobje: zgodovinski dokumenti potrjujejo več stoletij stare oljke in gojenje v preteklih stoletjih v mestih Bazzano, Mulazzano, Torrechiara, Langhirano, Fornovo, Paderna itd., medtem ko je v šestnajstem stoletju prvi Vojvoda iz Parme inPiacenze želel, da se to drevo zasadi na območju Salsomaggiore. Ducatovo olje, ki je prvo emilijansko ekstra deviško oljčno olje, prihaja iz nekaj tisoč let starih oljk.
Hialuronska kislina – vlažilna lastnost. Je ena od glavnih sestavin človeških veznih tkiv in daje koži lastnosti odpornosti in vzdrževanja strukture in trdnosti. Hialuronska kislina se lahko veže na veliko število molekul vode, kar zagotavlja izjemno hidratacija kože. Ima tudi lastnosti za filmsko oblikovanje in zgoščevanje. Naredi zaščitni film na vaši koži.
Organsko olje Argan – vlaženje, oksigeniranje, hranjenje;
je bogato s tokoferoli, flavonoidi, karotenoidi in ksantofili, steroli in triterpeni. Takšne spojine so naravni antioksidanti. Poleg svojih bioloških in prehranskih koristnih učinkov daje Arganovo olje visoko stabilnost pri antioksidativnih procesi. Zaradi visoke koncentracije esencialnih maščobnih kislin in vitamin E Arganovo olje zagotavlja hidracijo kože, spodbuja oksigenacijo celic in ščiti kožo pred vremenskimi vplivi. To je olje za hitro absorpcijo, ki daje mehkobo, gladkost in svilnato plast koži.
Organsko olje Jojobe– obarvanost, antioksidativno;
zaradi popolne odsotnosti glicerina se to olje radikalno razlikuje od drugih olj, ker to ni maščobno olje, ampak tekoči vosek.To organsko olje je pridobljeno s prvim hladnim stiskanjem semen jojobe (Simmondsia chinensis). Grmiček imenujejo tudi »divja leska«. Olje je znano po svojih vlažilnih in obnavljalnih lastnostih in se odlično ujema s kožo, saj je po sestavi zelo podobno sebumu (kožni maščobi). Ne draži kože in ne povzroča reakcij na preobčutljivost kože. Bio Izvleček ognjiča– biološko pomirjujoč, proti vnetljivosti;
ekstrakt Kalendule dobimo iz cvetov Calendula officinalis in je bogat s triterpeni, flavonoidi, polisaharidi, karoteni in fitosteroli. Gre za izjemne pomirjujoče lastnosti, ki jih je treba pripisati
temu izvlečku. Aktivna načela v ognjiču, zlasti flavonoidi, delujejo proti vnetljivem delu na občutljivo in vneto kožo, spodbujajo ponovno epitelizacijo, pospešujejo epidermalni promet in spodbujajo sintezo kolagena. Zaradi teh lastnosti, se ekstrakt Calendula Officinalis uporablja v različnih vrstah kozmetičnih preparatov, še posebej tistih namenjen za nego poškodovane kožo in razdražene kože, ki ga povzročajo mehanski in kemični dejavniki.
Kofein – lipolitik, odvajanje;
kofein ima lipolitične lastnosti, vendar je opazen tudi zaradi njegove sposobnosti, da spodbudi odvajanje in odstranitev odvečne tekočine (edematična funkcija). Kofein se uporablja v
oblikovanje kozmetičnih izdelkov za zdravljenje celulita in lokalizirane maščobe.
Rastlinski glicerin – hidracija.
Je rastlinskega izvora, 100% naraven in biološko razgradljiv. Je močno higroskopičen in zato sposoben absorbirativlažnost zraka, ne glede na spremembo atmosferskih razmer. Na podlagi svojih vlažilnih in pomlajevalnih lastnosti za kožo je namenjen široki uporabi v kozmetik.

Izdelek je namenjen za zunanjo uporabo. Izdelek ni preizkušen ali testiran na živalih. Izdelek je dermatološko preizkušen in popolnoma varen za uporabo. Prav tako je testiran na vsebnost niklja.

IZDELEK v skladu s kozmetičnimi standardi in smernicami BIO ECO COSMESI AIAB in COSMETICA BIODIVERSA.
Blagovna znamka Bio Eco Cosmetics AIAB je prva znamka za organsko kozmetiko v Italiji, ki je nastala pred 10 leti. Ta zagotavlja, da pripadniki upoštevajo točno določena pravila o izdelavi naravne kozmetike.

V nadaljevanju so glavna načela AIAB da:
-ne vsebuje surovin, ki so alergične in dražilne ali škodljive za zdravje ljudi;
-pri proizvodnji te kozmetike ni poizkusov na živalih;
-da uporablja kmetijske in zootehnične proizvode iz certificiranega ekološkega kmetovanja;
-uporablja okoljsko bio razgradljive materiale tako v izdelku kot v embalaži.

Cosmetica BIODIVERSA je certifikat ki izvira iz italijanske pristnosti z sonaravnim načinom pridelave sestavin (gojenje polžev) za tovrstno kozmetiko. To pomeni, da s tem ohranjamo živalske vrste, ki bi drugače izumrle ter jih gojimo na njim prijazen način v njihovem domačem okolju. Italija velja za področje, od koder prihaja precejšnja t.i ” polžja populac

AIAB/ICEA certificirajo kozmetiko s čim manjšim vplivom na okolje, ki vsebuje rastlinske sestavine naravnega ali ekološkega kmetijstva. Prednost dajejo italijanskim ekološkim surovinam. Prepovedujejo uporabo sestavin, ki so lahko dermatološko toksične, sintetično izdelane ali niso v skladu z pravili ekologije. Uporaba živalskih sestavin, kot so kolagen ali placenta, niso dovoljene. Prav tako ni dovoljena uporaba sintetičnih barvil, silikona, in drugih snovi objavljeni na t.i. negativni listi. Sestavine ne smejo biti gensko spremenjene in ne smejo biti obsevane.

Rok uporabe: 6 mesecev po odprtju. Naravni izdelek brez dodatkov.